Το Kifissias Plaza γίνεται Green Plaza

Η GRIVALIA Properties, μία από τις κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία, προχωράει στην ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της με στόχο την αναβάθμιση του εργασιακού χώρου των μισθωτών της και την οικολογική προσέγγιση της δραστηριότητάς της. Πιο συγκεκριμένα, το γνωστό κτίριο Kifissias Plaza είναι το πρώτο από τα ακίνητα της GRΙVALIA Properties που επιλέχθηκε για ενεργειακή αναβάθμιση και πιστοποίηση, μία επένδυση που αναμένεται να ανέλθει σε 7 εκατ. ευρώ.

 

Το εκσυγχρονισμένο κτίριο μετονομάζεται σε Green Plaza και όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το πρώτο «πράσινο» κτίριο στην Ελλάδα που θα έχει πιστοποιηθεί κατά LEED for Core & Shell, την ειδική έκδοση του LEED για ακίνητα τα οποία προορίζονται για μίσθωση. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που είχεανακοινώσει η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2014, εστιάζοντας μεταξύ άλλων, στην οικολογική αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου της.

Οι εργασίες στο νέο κτίριο έχουν ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, δημιουργία εξωτερικής σκίασης, επανασχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου, κατασκευή «πράσινων» δωματίων, θερμομόνωση των κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση νέου συστήματος κλιματισμού και εγκατάσταση χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης φωτισμού LED στους κοινόχρηστους χώρους.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, το Green Plazaθα αποτελέσει ένα πρότυπο «πράσινο» κτίριο για την ελληνική αγορά, που θα παρέχει σημαντικά οφέλη, όπως μειωμένα κόστηκατανάλωσης ενέργειας, μειωμένη κατανάλωση πόσιμου νερούγια άρδευση, υψηλή ποιότητα εσωτερικών συνθηκών, κ.α. Μεαυτόν τον τρόπο εξασφαλίζονται μειωμένα λειτουργικά κόστηκαι επιμήκυνση του κύκλου ζωής του κτιρίου, ενώ επιτυγχάνεταιαύξηση της παραγωγικότητας και του δείκτη ικανοποίησης των χρηστών.

Η αναβάθμιση του Green Plaza αναμένεται να ολοκληρωθεί τοπρώτο τρίμηνο του 2016, έτος κατά το οποίο η GRIVALIAσκοπεύει να έχει ολοκληρώσει την πιστοποίηση συνολικά 4κτιρίων του χαρτοφυλακίου της.

Ο κ. Γιώργος Χρυσικός,Διευθύνων Σύμβουλος της GRIVALIA PROPERTIES ανέφερε:"Η μετατροπή του Kifissias Plaza σε Green Plaza αποτελεί γιατην GRIVALIA ένα έργο στρατηγικής σημασίας, καθώς θα είναιτο πρώτο ενεργειακά αναβαθμισμένο κτίριο του χαρτοφυλακίου μας.Η στροφή στην οικολογική προσέγγιση της δραστηριότητάςμας, θα αποτελέσει στο μέλλον βασικό πυλώνα της στρατηγικήςμας. Πρόκειται για μία επιταγή της παγκόσμιας κτηματαγοράς,την οποία οφείλουμε να φέρουμε και στην Ελλάδα". 

http://grivalia.com/

http://www.greenplaza.gr/
συνεντεύξεις /exclusivity

HADID, HOLL, MAYNE, SANAA, KUMA Συναντήσαμε διάσημους Αρχιτέκτονες & συνομιλήσαμε μαζί τους.... >
διαφήμιση

Eπιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να διαφημιστείτε στα έντυπα ή στην ιστοσελίδα μας... >
νέα

Γιορτάζουμε!! Επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, έχοντας τα προνόμια του διακεκριμένου μέλους μας! Κερδίστε 10 Δώρα από τις εξαιρετικές εταιρείες – μέλη μας. ... >
νέα  |  συνεντεύξεις /exclusivity  |  εκδόσεις / e-shop  |  Οδηγός κατασκευαστικών υλικών  |  άρθρα  |  Παρουσιάσεις  |  Όροι χρήσης
ύλη & κτίριο © Copyright 2011 εκδόσεις αρχιτεκτονικής - τεχνολογίαςLogin-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού