Το ιστορικό Μουσείο Lenbachhaus άνοιξε για το κοινό

Το ιστορικό Μουσείο Lenbachhaus άνοιξε για το κοινό

Τα ιστορικά  κτίρια του Μουσείου ανακαινίστηκαν  προσεκτικά και στους εκθεσιακούς χώρους προστέθηκε μια θεαματική νέα πτέρυγα, η οποία παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον για την προβολή της συλλογής “o Γαλάζιος Καβαλάρης” . Στα πλαίσια της ριζικής αναδιαμόρφωσης, περιλαμβάνονται και η δημιουργία νέας εισόδου και προσθήκης κοινωνικών χώρων όπως εστιατόριο, βεράντα , εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και ενός νέου αιθρίου.


Χτισμένο το 1891 ως ένα στούντιο και βίλα για τον καλλιτέχνη Franz von Lenbach , το Μουσείο Lenbachhaus είχε αρκετές εργασίες επεκτάσης τον τελευταίο αιώνα . Ωστόσο, τα κτίρια είχαν ανάγκη από ανανέωση και το μουσείο δεν διέθετε τις εγκαταστάσεις για να ανταποκριθεί σε ένα αυξανόμενο κοινό των 280.000 ατόμων το χρόνο . Επιπλέον  το Lenbachhaus έχει μετατραπεί σε σύνθετη αλληλουχία κτιρίων διαφορετικών περιόδων σε ένα ενιαίο μουσείο προσβάσιμο και ανοιχτή σε όλους .

Η νέα πτέρυγα είναι το  “διαμάντι” του μουσείου και περιλαμβάνει τους μοναδικούς θησαυρούς της γκαλερί , προσωπικές συλλογές του Μουσείου με κορυφαία τη διεθνούς φήμης προσωπική συλλογή  “o Γαλάζιος Καβαλάρης” των αρχών του εικοστού αιώνα και  με  εξπρεσιονιστικό έργα ζωγραφικής , επαναλαμβάνοντας την αρχική τους μορφή στη βίλα Lenbach . Δεδομένου ότι πολλά από τα έργα τέχνης  είναι ζωγραφισμένα σε « plein - air » , η οροφή της γκαλερί επιτρέπει έμμεσα το φυσικό φως για τη δημιουργία του καλύτερου δυνατού περιβάλλοντος για την εμφάνιση τους .

 

  

 



συνεντεύξεις /exclusivity

HADID, HOLL, MAYNE, SANAA, KUMA Συναντήσαμε διάσημους Αρχιτέκτονες & συνομιλήσαμε μαζί τους.... >
διαφήμιση

Eπιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να διαφημιστείτε στα έντυπα ή στην ιστοσελίδα μας... >
νέα

Γιορτάζουμε!! Επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, έχοντας τα προνόμια του διακεκριμένου μέλους μας! Κερδίστε 10 Δώρα από τις εξαιρετικές εταιρείες – μέλη μας. ... >
νέα  |  συνεντεύξεις /exclusivity  |  εκδόσεις / e-shop  |  Οδηγός κατασκευαστικών υλικών  |  άρθρα  |  Παρουσιάσεις  |  Όροι χρήσης
ύλη & κτίριο © Copyright 2011 εκδόσεις αρχιτεκτονικής - τεχνολογίας



Login-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού