Η ABB διασφαλίζει κρίσιμες υποδομές ύδρευσης και την ποιότητα του νερού στη Νάουσα  •  Οι ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις αυτοματισμού της ABB παρακολουθούν, μετρούν και ελέγχουν τις κρίσιμες υποδομές ύδρευσης στο δήμο της Νάουσας.
  • Μέσω της σωστής χρήσης της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, η ABB εγγυάται την ασφαλή και αδιάλειπτη παροχή ύδατος στην πόλη, σε ολόκληρο τον κύκλο του νερού, επιτρέποντας τον έλεγχο των διαρροών.

 

Η ΑΒΒ επιλέχθηκε μέσω δημόσιου διαγωνισμού για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Νάουσας, καθώς οι αποτελεσματικές υποδομές είναι θεμελιώδους σημασίας για τους κατοίκους της. Ο Δήμος Νάουσας βρίσκεται στο Νομό Ημαθίας, στη βορειοδυτική Ελλάδα και είναι γνωστός για τους διάσημους αμπελώνες του. Η καλλιέργεια αμπελιών, που αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε σχέση με το πότισμα και την παροχή νερού. Η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης είναι υπεύθυνη για την αδιάλειπτη παροχή καθαρού νερού στους πολίτες της, για ασφαλή οικιακή και επαγγελματική χρήση. «Το δίκτυο ύδρευσης πρέπει να παρέχει την αναγκαία ποσότητα και ποιότητα νερού σε περισσότερους από 20.000 κατοίκους», δήλωσε ο κ. Νικόλας Καρανικόλας, Δήμαρχος Νάουσας. «Οι τεχνολογικά προηγμένες λύσεις της ΑΒΒ μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε το υδατικό ισοζύγιο στο δίκτυο ύδρευσης, παρέχοντας ταυτόχρονα ποιοτικό νερό στους πολίτες μας με προσιτό κόστος».


Η σωστή χρήση της τεχνολογίας βοηθά στην αξιοποίηση κάθε σταγόνας νερού

Τον Ιούνιο του 2021, η ΑΒΒ επιλέχθηκε ανάδοχος στον δημόσιο διαγωνισμό για την υποστήριξη των προσπαθειών του Δήμου Νάουσας στην αναβάθμιση των κρίσιμων υποδομών ύδρευσης της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΒΒ εξασφάλισε την εγκατάσταση του κεντρικού συστήματος εποπτείας και τηλεχειρισμού για την παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης, χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά παροχόμετρα (μπαταρίας Aquamaster4 και ρεύματος WaterMaster), καθώς και το ABB Ability™ Symphony® Plus ως σύστημα ελέγχου (DCS). «Τα ηλεκτρομαγνητικά παροχόμετρα της ΑΒΒ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της παροχής νερού σε πραγματικό χρόνο, καθώς επίσης και να υποστηρίξουν την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης νερού με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κόκκοτος, Γενικός Διευθυντής Τομέα Βιομηχανικού Αυτοματισμού της ABB.

Προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση των αντλιών που συμμετέχουν στο σύστημα λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης, εγκαταστάθηκε ο προγραμματιζόμενος λογικός ελεγκτής ΑΒΒ PLC AC500 και οι ρυθμιστές στροφών ΑΒΒ ACQ580, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες λειτουργίας και ελέγχου των αντλιών, εξασφαλίζοντας παράλληλα την βέλτιστη ενεργειακή απόδοση. Το σύστημα ελέγχου Ability™ Symphony® Plus έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία, μέσω του αυτοματισμού της λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών ύδρευσης. «Το συγκεκριμένο έργο επιτρέπει τον εκσυγχρονισμό και τη άμεση παρακολούθηση της πληροφορίας που παρέχεται από και προς το δίκτυο ύδρευσης, υποστηρίζοντας την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη παροχή ποιοτικού νερού στους πολίτες», τόνισε ο Γιάννης Κόκκοτος.


Ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις σε όλον τον κύκλο του νερού

Η ΑΒΒ με το έργο αυτό έδωσε την δυνατότητα στο Δήμο Νάουσας να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το ισοζύγιο νερού στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, ελέγχοντας τη ροή και την πίεση του νερού. Επιπλέον, με την παρακολούθηση των επιπέδων χλωρίου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης μπορεί να διασφαλίσει την ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού, καθιστώντας παράλληλα το δίκτυο ύδρευσης περισσότερο ανθεκτικό.  

«Η επιτυχής προμήθεια και παράδοση του project οδήγησε τον Δήμο Νάουσας να μας δώσει υψηλή τεχνική αξιολόγηση και τελική ανάθεση μέσω διαφορετικού διαγωνισμού για το νέο έργο τηλεμετρίας/τηλε-ελέγχου, με αντικείμενο την ψηφιοποίηση του συνολικού συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου, επιτρέποντας τον έλεγχο των διαρροών. Έτσι, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την πόλη της Νάουσας και τους κατοίκους της», πρόσθεσε ο Γιάννης Κόκκοτος.

 

 

ABB (ABBN: SIXSwissEx)

Η ΑΒΒ είναι τεχνολογικός ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και του βιομηχανικού αυτοματισμού, καθιστώντας δυνατό ένα πιο βιώσιμο και αποδοτικότερο από πλευράς πόρων μέλλον. Οι λύσεις της εταιρείας συνδέουν την τεχνογνωσία της επιστήμης της μηχανικής με τα λογισμικά για τη βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζουμε, μετακινούμαστε, τροφοδοτούμε και λειτουργούμε. Βασιζόμενοι σε περισσότερα από 130 χρόνια αριστείας, οι περίπου 105.000 εργαζόμενοι της ΑΒΒ δεσμεύονται να προωθήσουν καινοτομίες που επιταχύνουν τον βιομηχανικό μετασχηματισμό.

 

www.abb.gr  

Η ABB διασφαλίζει κρίσιμες υποδομές ύδρευσης και την ποιότητα του νερού στη Νάουσα


συνεντεύξεις /exclusivity

HADID, HOLL, MAYNE, SANAA, KUMA Συναντήσαμε διάσημους Αρχιτέκτονες & συνομιλήσαμε μαζί τους.... >
διαφήμιση

Eπιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να διαφημιστείτε στα έντυπα ή στην ιστοσελίδα μας... >
νέα

Γιορτάζουμε!! Επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, έχοντας τα προνόμια του διακεκριμένου μέλους μας! Κερδίστε 10 Δώρα από τις εξαιρετικές εταιρείες – μέλη μας. ... >
νέα  |  συνεντεύξεις /exclusivity  |  εκδόσεις / e-shop  |  Οδηγός κατασκευαστικών υλικών  |  άρθρα  |  Παρουσιάσεις  |  Όροι χρήσης
ύλη & κτίριο © Copyright 2011 εκδόσεις αρχιτεκτονικής - τεχνολογίαςLogin-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού